Historik

Klubben startades som en sektion i Höllvikens GIF 1968 där vi var en sektion till februari 1985 då vi drog oss ur HGIF och bildade Höllvikens Badminton Bordtennis Klubb(HBBK)

Vi spelade först i plasttältet tills denna blåste ner i en storm  1973, därefter kom Glashallen där vi var kvar till denna revs 1985, samtidigt som vi  spelade i Sandeplanshallen.

Hallen blev färdig till julen 1985 och döptes till Gyahallen.

Under namnet Höllvikens BBK flyttade vi  all vår verksamhet till Gyahallen och öppnade ett kansli.

Vi har under detta namn bedrivit  verksamhet med badminton, bordtennis och damgymnastik.

Samtliga dessa verksamheter ingick i HGIF.

1994 började vi på uppdrag av Vellinge  Kommun med innebandy för att hålla igång ungdomar som spelade i Gyahallen. Denna  verksamhet har sedan ökat till runt 200 aktiva ungdomar.

På grund av detta ändrade vi klubbnamnet  hösten 1996 till Höllvikens Bollklubb

I juli 2008 delades Höllvikens bollklubb upp till 2 klubbar, Höllvikens badmintonklubb & Höllviken innebandy

Uppdaterad: 08 SEP 2013 21:39 Skribent: Lisbeth Pratt

Badminton, världens snabbaste sport!

Vaccinera klubben mot doping

Ange alt-text här.

Om Ni går in på Sponsorhuset och beställer en resa t e x genererar det pengar till Badminton Klubben.

räknare
besöksräknare